Chrome 50: vége az öregedő operációs rendszerek támogatásának.

Chrome_logoKét évvel a Microsoft után a Chrome is feladja a 15 éves Windows XP operációs rendszer támogatását.

Az XP mellett a Vista és a MAC OS X 10.9 Mavericks alatti verziók támogatásának is a végére ért a Google. Ez nem jelenti azt, hogy a Chrome böngészőnk nem fog tovább futni a régi rendszereken, de számolnunk kell azzal a ténnyel, hogy nem kapunk biztonsági foldozást, frissítést többé, s így könnyen sebezhetővé válunk a weben.

Az XP ezzel búcsúzik a legnagyobb támogatástól, mert amikor 2013 áprilisában a Microsoft magára hagyta népes felhasználó táborát, a Google lehetőséget látott abban, ha továbbra is biztosítja a böngésző frissítéseit. Így próbálták meggyőzni az IT-szervezeteket, rendszergazda jogosultságú felhasználókat, hogy az elavult, számos biztonsági rést rejtő Internet Explorert cseréljék le a biztonságos Chrome-ra, mint alapértelmezett böngészőre.

Viszlát Chrome!

Amennyiben valaki még mindig ragaszkodik a régi operációs rendszeréhez, nem tanácsos a továbbiakban a Chrome használata, mivel hamarosan elavulttá válik az Explorerhez hasonlóan(…bár ha valakit nem zavar, hogy két éve nem kap biztonsági frissítést az XP-hez, akkor ez sem fogja…). A Mozilla Firefox a továbbiakban is biztosít frissítéseket minden operációs rendszerhez, tehát a többé-kevésbé biztonságos webezéshez használjuk őt! Ha rendszergazda vagy a gépeden, állítsd be alapértelmezett böngészőnek!

Így mondott búcsút két évvel a Microsoft után a Google is a jó öreg XP-nek, amit egy áprilisi becslés szerint még mindig 181 millió PC futtat!

Forrás: IT News.